Nóż z otworami do serów miękkich 14 cm Wusthof Classic. Idealnie nadaje się do porcjowania miękkich serów, takich jak Brie, Camembert lub niebieskich i innych jadalnych odmian pleśni. Wąskie, ostre ostrze z otworami przesuwa się po kremowym serze, nie ciągnąc go ani nie krusząc. Ponadto klasyczne otwory w ostrzu tego noża serowego zapewniają, że miękki ser do niego nie przylega. Ponieważ ostrze jest bardzo cienkie, nie zaleca się jego stosowania na serów twardych i półtwardych.
WÜSTHOF Classic| The original for lovers of food
Wzorcowe noże do dużych i małych zadań. Tradycyjnie, potrójnie nitowany projekt jest ulubionym od pokoleń. Dzięki idealnej równowadze, ta w pełni kuta linia noży działa precyzyjnie i łatwo. Dzięki ponad 70 kształtom ostrzy do wyboru, nie ma zadania, z którym nie można się zmierzyć. Spraw, by każde cięcie miało znaczenie dzięki Twoim nożom z serii WÜSTHOF Classic.
Wyprodukowane w całości w Solingen w Niemczech.
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen