Nóż do pieczywa ząbkowany 20 cm Wusthof Gourmet. Klasyk wśród noży, które pasują do każdej kuchni: oprócz chleba, ten nóż nadaje się także do cięcia warzyw i owoców o twardej skórce, a także do pieczeni, zwłaszcza z mocno przypieczoną skórką. Wypukła (zakrzywiona na zewnątrz), ząbkowana krawędź noża działa jak ząbki piły, ale jest znacznie drobniejsza, więc do krojenia jakiegokolwiek chleba nie jest wymagany nacisk, a nawet twarda skórka pozwoli na czyste cięcie bez okruszków
Seria noży kuchennych Gourmet przeznaczona jest do użytku domowego, a także początkujących profesjonalistów. Ostrza wycinane są z płyt ze stali nierdzewnej za pomocą precyzyjnego lasera, a następnie przetwarzane w 35 etapach produkcyjnych. Dzięki niezwykle wysokiej twadrości 56oHRC, są porównywalne z jakością i ostrością noży kutych.
Dzięki mniejszej wadze i wyjątkowej ergonomii są bardzo wygodne w trzymaniu, wyjątkowo, dobrze wyważone i ułatwiający cięcie. Są zarówno solidne, jak i łatwe w utrzymaniu w rękach i nadgarstkach. Uchwyty wykonane ze specjalnego materiału syntetycznego, potrójnie nitowane, nadają się do mycia w zmywarce, a zatem wyjątkowo higieniczne.
Rękojeść noża dobrze leży w dłoni i zakrzywia się wewnątrz, aby zapobiec wyślizgnięciu. Solidne rękojeści są zabezpieczone trzema nitami ze stali nierdzewnej i gładko obrabione.
Seria Gourmet zachwyca doskonałym wskaźnikiem ceny do jakości i przy ponad 40 różnych rodzajach są równie przydatne w domowych gospodarstwach jak i jako zestaw startowy, jako podstawowe wyposażenie profesjonalnych kucharzy.
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen