Nóż Nakiri z zagłębieniami 17 cm Wusthof Classic. Japoński nóż do warzyw: niezwykle wszechstronny i odpowiedni do zadań takich jak cięcie, krojenie w kostkę lub siekanie kapusty, owoców, ziół i warzyw. Jego kształt przypomina tasak, ale nie należy go mylić, ponieważ Nakiri nie nadaje się do trudnych zadań (takich jak dzielenie kości). Bardzo ostre ostrze jest przeznaczone do szybkiego i drobnego przygotowywania warzyw, ziół i owoców. Wgłębiona krawędź noża (niewielkie wgłębienia w ostrzu, które umożliwiają tworzenie się małych kieszeni powietrza) zapobiega przywieraniu składników.
WÜSTHOF Classic| The original for lovers of food
Wzorcowe noże do dużych i małych zadań. Tradycyjnie, potrójnie nitowany projekt jest ulubionym od pokoleń. Dzięki idealnej równowadze, ta w pełni kuta linia noży działa precyzyjnie i łatwo. Dzięki ponad 70 kształtom ostrzy do wyboru, nie ma zadania, z którym nie można się zmierzyć. Spraw, by każde cięcie miało znaczenie dzięki Twoim nożom z serii WÜSTHOF Classic.
Wyprodukowane w całości w Solingen w Niemczech.
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen