Nóż do filetowania zaostrzony 18 cm Wusthof Classic. Do użytku przy przygotowywaniu ryb, mięs, warzyw i owoców. Podczas, gdy noże do krojenia lub tasaki są bardziej odpowiednie do grubszych zadań, zwłaszcza przy obróbce mięsa, nóż do filetowania z zaostrzonym kształtem ostrza jest szczególnie odpowiedni do filetowania. Precyzyjne krojenie mięsa, poluzowanie filetu rybnego ze skórki lub obieranie owoców - to szczególne talenty tego noża do filetowania ryb.
WÜSTHOF Classic| The original for lovers of food
Wzorcowe noże do dużych i małych zadań. Tradycyjnie, potrójnie nitowany projekt jest ulubionym od pokoleń. Dzięki idealnej równowadze, ta w pełni kuta linia noży działa precyzyjnie i łatwo. Dzięki ponad 70 kształtom ostrzy do wyboru, nie ma zadania, z którym nie można się zmierzyć. Spraw, by każde cięcie miało znaczenie dzięki Twoim nożom z serii WÜSTHOF Classic.
Wyprodukowany w całości w Solingen w Niemczech.
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen