Filtruj wg producenta:
Łyżki kuchenne stosowane podczas gotowania i podawania potraw są niezbędne na co dzień. Bez względu na to, czy lubimy kuchnię tradycyjną, czy nowoczesną i fusion, z całą pewnością od czasu do czasu pojawiają się makarony i zupy. Chochle i łyżki są czymś, bez czego nie sposób się obejść.
Gdy gotujemy makarony, kluski i pierogi, warzywa z wody czy frytki, bez wątpienia potrzebne są łyżki cedzakowe. Jeżeli chodzi o kształt, największe znaczenie ma on w wypadku spaghetti. Specjalna forma ułatwia nabieranie długiego makaronu bez zachlapania przestrzeni dokoła. W każdym przypadku ważne jest, aby łyżka była z odpowiednich materiałów. Tworzywa sztuczne muszą być przeznaczone do wysokich temperatur i kontaktu z żywnością. Łyżka stalowa powinna mieć nienagrzewającą się rączkę.
Łyżki i chochelki z podkładką to bardzo wygodne rozwiązanie. Likwiduje kłopot z tym, gdzie odłożyć łyżkę do mieszania i próbowania, aby nie pozostawiła śladów. Spotkać można zarówno zestawy z podkładką, jak i z wieszakiem, zakończonym u dołu podstawką, do której spływać będą pozostałości zupy, sosu, bulionu czy oleju.