Filtruj wg producenta:
Są takie przybory kuchenne, których w przeciętnym domu używa się rzadko, ale bez których nie sposób się obyć. Na przykład skrobak do ryb służący do oprawiania świeżych okazów, zaciskacz do pierogów używany raczej od święta, mata do sushi albo palnik gazowy do creme brulee. Są także akcesoria na co dzień niezbędne do gotowania oraz przechowywania sztućców i utensyliów.
Podczas gotowania i pieczenia bałagan robi się błyskawicznie. Na szczęście można ułatwić sobie organizację pracy i zminimalizować zabrudzenia. Stojaki na łyżki kuchenne zapobiegnie zachlapaniu okolicy zupą czy sosem po wymieszaniu albo spróbowaniu potrawy. W zapanowaniu nad kuchnią pomoże też podstawka pod książkę kucharską, dzięki której można zerkać do przepisu bez obawy o zabrudzenie stronic.
Nowoczesna kuchnia jest lekka, nietłusta, a potrawy mają zachowywać jak najwięcej walorów smakowych i zdrowotnych. Naczynia i wkłady do gotowania na parze pozwalają zastąpić zdrowszą wersją warzywa z wody czy smażonego kurczaka i rybę. Nie trzeba kupować specjalnych garnków, wystarczy zaopatrzyć się w proste wkłady, często składane na czas przechowywania.
Pomocna może być także nakładka na garnek do klusek różnego rodzaju, jak też naczynie do gotowania ryżu w mikrofali, nadające się także do kaszy lub makaronu. Bez dobrej maszynki do mięs nie przygotujesz kotletów mielonych czy domowych hamburgerów, a jeżeli nie wyposażysz kuchennych szafek we wkładki do szuflady na sztućce, to nie utrzymasz w niej porządku.