Filtruj wg producenta:
Różnego typu łopatki do ciast, jak i do nakładania i przewracania smażonych i zapiekanych potraw, to niezbędnik każdej kuchni.
Ciasto domowe lub kupione w całości będzie się efektownie prezentować, jeśli zostanie dokładnie pokrojone i ładnie podane. Łopatki do tortów muszą mieć odpowiedni kształt, aby umożliwiać nakładanie nawet niewielkich kawałków. Producenci akcesoriów kuchennych stawiają jednocześnie na ciekawy ich wygląd. Wybierać można spośród klasycznych i eleganckich, designerskich albo radośnie kolorowych. Ciekawym rozwiązaniem są łopatki do ciasta z krawędzią do jego krojenia oraz podziałką.
Podczas smażenia w głębokim tłuszczu i delikatnych potraw potrzeba jest ergonomiczna łopatka cedzakowa. Otwory, w które wyposażone są takie akcesoria, pozwolą odsączyć nadmiar oleju ze smażenia, dzięki czemu potrawy są lekkie i smaczne. Łopatka idealnie sprawdzi się również do przewracania ryb. Nylonowe czy silikonowe łopatki kuchenne pozwalają także chronić powierzchnię patelni przed zarysowaniami, dzięki czemu posłuży ona znacznie dłużej.