Tortownice z bocznym zapięciem, dzięki czemu biszkopt będzie udany.
Filtruj wg producenta:
Tortownica to okrągła forma do ciasta najczęściej wyposażona w wyjmowane dno i rozpinany bok. Boczne ścianki tortownicy są trzymane razem za pomocą zatrzaskującej się opaski, którą można otworzyć i bezpiecznie wyjąć wypiek po wyjęciu go z piekarnika, pozostawiając ciasto na spodzie. Takie rozwiązanie eliminu ryzyko związane z wyjmowaniem ciast z tradycyjnych form. Są niezbędne w kuchni i cukierni do produkcji nieskazitelnie gładkich biszkoptów na torty, serników, idealnie spieczonych tart lub misternych ciast lodowych bez uszkodzenia wierzchu, spodu, ani boków.
Tortownice z zapięciem są łatwe w użyciu i mogą cię zadowolić, jeśli chodzi o uzyskanie nieskazitelnego biszkoptu. Wykonaj te proste kroki, aby efektywnie używać tortownicy:
Ze względu na wygodną, rozkładaną konstrukcję, tortownice z zapięciem sprężynowym są podatne na przeciekanie. Oto kilka wskazówek, które pomogą zmniejszyć lub wyeliminować wycieki ciasta: