Nóż Santoku z zagłębieniami 17 cm Wusthof Classic. Zagłębienia w powierzchni ostrza powodują zwiększenie precyzji cięcia poprzez redukcję tarcia. To, czym jest nóż kucharza dla europejskich szefów kuchni, Santoku jest w Japonii i całej Azji. Tak wszechstronny w kształcie, wadze i krawędzi, że można go stosować do siekania ziół, warzyw i owoców, a także do przygotowywania ryb i mięsa. Ostre ostrze Santoku pozwala na wszystko - od zwykłych po cienkie plasterki - dlatego jest tak niezastąpiony w kuchniach na całym świecie. Zastosowanie: kapusta, kiełbasa sucha lub półsucha, ryby, owoce, główka sałaty, zioła, mięso,warzywa.
WÜSTHOF Classic| The original for lovers of food
Wzorcowe noże do dużych i małych zadań. Tradycyjnie, potrójnie nitowany projekt jest ulubionym od pokoleń. Dzięki idealnej równowadze, ta w pełni kuta linia noży działa precyzyjnie i łatwo. Dzięki ponad 70 kształtom ostrzy do wyboru, nie ma zadania, z którym nie można się zmierzyć. Spraw, by każde cięcie miało znaczenie dzięki Twoim nożom z serii WÜSTHOF Classic.
Wyprodukowane w całości w Solingen w Niemczech.
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen