Garnki żeliwne Skeppshult to znakomity sposób na smaczne, soczyste i zdrowe dania. Produkowane przez szwedzką markę naczynia do gotowania wyróżniają się niesamowitą wręcz trwałością. Idealne są zarówno do wszelkiego rodzaju restauracji i zajazdów, gdzie będą intensywnie użytkowane, jak i do domu dla osób, które szukają rozwiązań na lata i sposobów na zdrowe gotowanie.
Żeliwne naczynia marki Skeppshult wytwarzane są tradycyjnymi metodami, przy jednoczesnej kontroli jakości na każdym etapie. Żeliwne kociołki i inne naczynia znane są od stuleci. Dzisiaj coraz częściej wraca się do nich, jako że nie zastąpią ich tanie garnki i patelnie. Podczas gotowania, pieczenia i smażenia żeliwo nie wydziela żadnych szkodliwych substancji, nie zmienia smaku potraw. Równomierne rozłożenie ciepła pozwala zaoszczędzać energię. Dba o to także firma Skeppshult na etapie produkcji – korzysta z odnawialnych źródeł energii i zapobiega stratom surowców.
Żeliwne garnki Skeppshult nadają się znakomicie do jednogarnkowych dań oraz do zup. Równomierne nagrzewanie się ścianek i dna oraz długie utrzymywanie ciepła ułatwiają gotowanie aromatycznych i sycących posiłków. Znakomity smak będą miały także potrawy, które zyskują z każdym kolejnym odgrzewaniem. Garnki z pokrywką marki Skeppshult mogą być używane na wolnym ogniu, wszystkich płytach grzewczych, a także w piekarniku. Postawione na drewnianej desce pozwolą od razu podać gorącą potrawę na stół.