Nóż do filetowania 20 cm Wusthof Classic. Do użytku na rybach, mięsie i owocach. Podczas, gdy noże do krojenia lub tasaki są bardziej odpowiednie do grubszych zadań, zwłaszcza do mięsa, ten nóż do filetowania z elastycznym ostrzem jest szczególnie odpowiedni do tego zadania. Precyzyjne krojenie mięsa, oddzielenie filetu rybnego ze skórki lub obieranie owoców - to szczególne talenty tego noża. Dzięki cienkiemu, długiemu ostrzu jest przeznaczony do przyrządzania ryb w szczególności filetowania i oddzielania od ości. Wąskie ostrze umożliwia również oddzielania mięsa od skóry dzięki precyzyjnemu ruchowi wzdłuż kręgosłupa.
WÜSTHOF Classic| The original for lovers of food
Wzorcowe noże do dużych i małych zadań. Tradycyjnie, potrójnie nitowany projekt jest ulubionym od pokoleń. Dzięki idealnej równowadze, ta w pełni kuta linia noży działa precyzyjnie i łatwo. Dzięki ponad 70 kształtom ostrzy do wyboru, nie ma zadania, z którym nie można się zmierzyć. Spraw, by każde cięcie miało znaczenie dzięki Twoim nożom z serii WÜSTHOF Classic.
Wyprodukowany w całości w Solingen w Niemczech.
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen