100% zdrowe | | łatwe w użytkowaniu | wysokiej jakości | wolne od niebezpiecznych substancji | ceramiczna powłoka wzbogacona diamentami | najlepszy stosunek ceny do jakości
Wyposażone w ekologiczną, nieprzywieralną powłokę ceramiczną, wzbogaconą diamentami. 100% zdrowe, wolne od PFAS i PFOA, kadmu i ołowiu. Kolekcja garnków i patelni w takich cenach, aby były dostępne na każdą kieszeń. Naczynia GreenChef™ zostały specjalnie zaprojektowane, aby ułatwić Ci zdrowe gotowanie. Wykonane z materiałów najwyższej jakości, naczynia kuchenne łączą w sobie atrakcyjny wygląd z wysoką wydajnością i zdrową technologią.
Powstała w wyniku zapotrzebowania rynku na naczynia do gotowania i smażenia w cenach dostępnych dla większości domowych budżetów. Ale co najważniejsze, cena nie mogła obniżyć jakości. Wieloletnie doświadczenie belgijskiej marki GreenPan sprawia, że można tak zaprojektować garnki oraz patelnie, aby zachowały swoją dobrą jakość i jednocześnie były przyjazne dla portfela. Kupując produkty GreenChef można być pewnym, że gotowanie zdrowego posiłku będzie łatwe i niedrogie. Wolne od niebezpiecznych substancji i jednocześnie powłoki wysokiej jakości, wzbogacone o diamenty. Ekologiczna powłoka ceramiczna pozwala na smażenie na patelniach i gotowanie w garnkach, zdrowych posiłków.
To już szósta generacja powłoki stosowanej przez GreenPan w swoich produktach. Tym razem zastosowana w naczyniach GreenChef - jest to najlepsze, dostępne na rynku rozwiązanie. Właściwości antyadhezyjne zapewniają łatwe przyrządzanie potraw bez przywierania i jednocześnie całkowicie bezpieczne dla zdrowia.
Zwykle, popularne patelnie nieprzywierające, najczęściej mają powłokę z teflonu (politetrafluoroetylenu – PTFE). Związek ten, pod wpływem łatwej do osiągnięcia w kuchni temperaturze powyżej 260°C - zmienia swe właściwości i zaczyna wydzielać toksyczne opary, które przenikają do żywności. Powłoki naczyń GreenChef nie mają z teflonem nic wspólnego. Ich produkcja odbywa się też bez udziału kwasu perfluorooktanowego (PFOA - związku chemicznego podejrzewanego przez niektórych naukowców o działanie kancerogenne), nie używa się w niej też związków ołowiu ani kadmu, szkodliwych w przypadku przedostania się do żywności.
Wyrzuć swoją patelnię teflonową i kup ze zdrową powłoką ceramiczną