Pojemniki do żywności ze stali nierdzewnej, które mogą być używane w piekarniku, zamrażarce oraz kuchence mikrofalowej! Bezpieczne w kontakcie z żywnością i antybakteryjne.
Pojemniki do żywności ze stali nierdzewnej, które mogą być używane w piekarniku, zamrażarce oraz kuchence mikrofalowej! Bezpieczne w kontakcie z żywnością i antybakteryjne. Dzięki ciągłym innowacjom technicznym, południowokoreańska marka Cuitisan zapewnia rozkosz w kuchni i luksus w życiu.
Wytrwale dbający o zdrowie i wygodę na co dzień w kuchni. Utrzymuje komunikację i stara się o lepsze jutro.
Marka nieustannie ewoluuje poprzez badania i rozwój.
CUITISAN nigdy nie idzie na kompromis w zakresie bezpieczeństwa wytwarzanych produktów i nadal rozważa lepsze jutro.
Produkty CUITISAN są wytwarzane z materiałów bezpiecznych dla spożywanej żywności.
Cutisan narodził się w szorstkich i wytrwałych rękach mistrza. Został nazwany z pragnieniem, aby mieć różne cele na całym świecie. Pragnie być u twego boku jak ciche drzewo, z jego głębokimi korzeniami i życiem, które nie jest ekstrawaganckie, ale zawsze zapewnia bezinteresownie w wielu miejscach i na przestrzeni czasu. Mocne serce przekazuje ciepłą prawdę, aby praktykować miłość i rozwagę, a ludzie, przestrzeń i czas są ze sobą zdrowo połączone. W jakimkolwiek mieście na świecie, w którym się znajdujesz, gdzie są ludzie, dobra rozmowa, pyszne jedzenie i śmiech, jest tam.
Zaczynał jako producent artykułów gospodarstwa domowego, a dzięki wytrwałym pracom badawczo-rozwojowym oraz próbom i błędom zdobył doświadczenie w produkcji. Opracował pierwszy na świecie, czterostronny, hermetyczny pojemnik metalowy z wykorzystaniem optymalnych materiałów - teraz naczynia i pojemniki kuchenne z Cromosteel kontynuują rozwój. Od innowacyjnych, hermetycznych metalowych pojemników, które są bezpieczne do użycia w kuchence mikrofalowej, po ich użycie w zamrażarce, piekarniku i zmywarce, nadal tworzy nowe wzorce dla kuchni.
Hermetyczne pojemniki kuchenne z Cromosteel, to słowo złożone z języka włoskiego "cromo" i angielskiego słowa „steel”. Stosowany w produktach Cuitisan składa się w ponad 18% z chromu, co jest kluczem do tego, dlaczego te pojemniki kuchenne rzadko rdzewieją pomimo codziennego użytkowania.
Innowacja Cuitisan umożliwia wykorzystanie stali nierdzewnej w kuchence mikrofalowej dzięki wyjątkowej technologii! Od innowacyjnych, hermetycznych, metalowych pojemników, które są bezpieczne w kuchence mikrofalowej, po ich użycie w zamrażarce, piekarniku i zmywarce, Cuistisan cały czas projektuje nowe i produkuje nowe wzory pojemników kuchennych do przechowywania żywności i do kuchni.
Innowacyjny korpus Cromosteel firmy Cuitisan różni się od zwykłego, który przepycha mikrofale i bezpośrednio
styka się z żywnością, oddziałuje bezpośrednio z mikrofalami, aby gromadzić ciepło w obudowie i przekazywać do jej zawartości.
Ogólna zasada działania mikrofali przenika bezpośrednio do żywności i wytwarza ciepło, odparowując wilgoć z ogromnymi wibracjami. Jednak Cuitisan utrzymuje wilgoć, podgrzewając potrawę i gromadząc ciepło w obudowie pojemników, w przeciwieństwie do zwykłych mikrofal.
Zwykłych, metalowych pojemników na żywność ze stali czy aluminium, dostępnych masowo na rynku nie można podgrzewać w kuchenkach mikrofalowych. Przyczyną jest to, że mikrofale emitowane przez kuchenkę są w niekontrolowany sposób odbijane od ich powierzchni i krawędzi, co doprowadza do wyładowań łukowych i w konsekwencji do awarii kuchenki.
Rozwiązanie jakie stosuje marka Cutisan w swoich pojemnikach sprawia, że mogą one być podgrzewane w kuchenkach mikrofalowch. Pojemniki kuchenne na żywność Cuitisan charakteryzują się łagodnymi liniami, są pozbawione ostrych krawędzi, dzięki czemu nie dochodzi do wyładowań łukowych. Jak zatem działają mikrofale? Dlaczego podgrzewanie tych pojemników jest bezpieczne? W przypadku ogólniedostępnych pojemników wykonanych ze szkła, ceramiki czy tworzyw sztucznych mikrofale działają bezpośrednio na cząsteczki wody zawartej w potrawach, co podnosi jej temperaturę, ale i powoduje szybkie odparowanie. Potrawa jest więc wysuszana. Ponadto nierównomierne rozchodzenie się mikrofal we wnętrzu kuchenki powoduje, że potrawy w jednym miejscu nagrzewają się bardzo mocno (a nawet zbyt mocno), a w innym wcale. Temu ostatniemu zjawisku częściowo zapobiega ruch obrotowego talerza, na którym podgrzewamy potrawy, ale jak pokazuje praktyka nie jest to do końca skuteczne.
Podgrzewanie potraw w pojemnikach Cuitisan polega na tym, że kuchenka nagrzewa stalowy pojemnik, a dopiero on przekazuje ciepło umieszczonej wewnątrz żywności. Dzięki temu potrawy zachowują właściwą wilgotność i są równomiernie nagrzane (tak jak w tradycyjnym garnku). To sprawia, że żywność podgrzewana w pojemnikach Cuitisan nie ulega wysuszeniu i jest smaczniejsza.