Noże Kasumi Tora są zalecane dla początkujących użytkowników japońskich noży kuchennych ze względu na ich niezawodną jakość i łatwość konserwacji, a jednocześnie przystępną cenę.
Wyposażone w ośmiokątną rękojeść z drewna czarnej magnolii zapewniającą doskonałą przyczepność i pewność ruchów podczas cięcia. Polipropylenowa obręcz dodaje solidności w połączeniu z minimalistyczną rękojeścią, z tradycyjną głownią. Ostrze ze stali nierdzewnej Daido 1K6 (0,6% węgla) o twardości 58/59 HRC.
Nowa seria noży Kasumi Tora opracowana przez połączenie najlepszych technologii. Noże Kasumi TORA są wykonywane ręcznie przy użyciu umiejętności specjalistów i wykonane w sposób tradycyjny tak jak japońskie miecze. Ostrze Kasumi Tora jest wykonane z litej, wysokowęglowej stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej, która jest popularną, japońską stalą o wysokiej wydajności cięcia, odporności na rdzę i łatwości ponownego ostrzenia. Rękojeść wykonana jest z drewna magnolii z czarną żywicą epoksydową, która zapewnia komfort i jest trwała, lekka i dobrze wyważona. Seria noży Kasumi Tora jest zalecana dla początkujących użytkowników japońskich noży ze względu na ich niezawodną jakość i łatwość konserwacji, a jednocześnie przystępną cenę.