lekkie | precyzyjne | rękojeść z dzikiej wiśni | wysokowęglowa stal nierdzewna | Made in Japan
Nóż kuchenny to ważne narzędzie do przygotowywania codziennych posiłków dla siebie i swojej rodziny. Noże Kasane są łatwe w pielęgnacji, można je wygodnie trzymać w mniejszych, kobiecych dłoniach i są zaprojektowane tak, aby pasowały do wystroju Twojej kuchni. Nazwa Kasane pochodzi od wyrażenia „kasane-no-irome”, odnoszącego się do starożytnej sztuki nakładania warstw kolorów w japońskim kimonie i reprezentuje ideę nakładania warstw na wiele sposobów, od warstw scenerii w porach roku i nakładanie godzin w ciągu dnia na piękno kobiety, która ma wiele warstw doświadczenia w swoim życiu i wielowarstwowe wysiłki rzemieślnicze, aby stworzyć niezawodne narzędzie. Dzięki użyteczności jako narzędzia w codziennej rutynie połączonej z uznaniem, jakie poczujesz dla niego jako przedmiotu w swoim życiu.
Lekka forma, łagodna linia i bezkompromisowa precyzja, to jest to, co wyróżnia noże kuchenne Kasane. Rękojeści noży zapewniają dobry chwyt nawet w delikatnych, kobiecych dłoniach i zostały wykonane ze szlachetnego drewna dzikiej wiśni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże Kasane zachowują ostrość przez długi czas.
Wyprodukowane w Japonii