Najbardziej zaawansowane technologicznie, kuchenne noże ceramiczne Kyocera Kyotop, w 100% wykańczane ręcznie. Rękojeść wykonano z polerowanego drewna Pakkawood, natomiast ostrze wyprodukowano z najczystszej i najtwardszej ceramiki na świecie stosowanej do produkcji noży. Klinga jest spiekana w temperaturze 1500oC, pod ciśnieniem sięgającym 20.000t/m2 (metoda HIP – prasowanie izostatyczne na gorąco).
Eleganckie, ergonomiczne, profesjonalne noże ceramiczne do obierania z serii Kyotop są przykładem doskonałej harmonii między nowoczesną technologią i pięknem tradycji. Zdobiący klingę subtelny deseń symbolizuje japońskie ogrody zen, Karesansui, w których usypane z piasku fale koją serca buddyjskich mnichów i stają się dla nich źródłem inspiracji.
W ofercie znajdziesz różne rodzaje noży o konkretnym przeznaczeniu: noże ceramiczne do warzyw, noże ceramiczne do owoców czy noże ceramiczne do plastrowania.