Noże kuchenne Wüsthof Epicure

Wüsthof Epicure

Rozwiń
Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do

Nóż Santoku 17 cm Wusthof Epicure

789,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Nóż długi szefa kuchni 24 cm Wusthof Epicure

889,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Nóż duży szefa kuchni 20 cm Wusthof Epicure

839,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Nóż mały szefa kuchni 16 cm Wusthof Epicure

729,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Nóż szefa kuchni 20 cm Wusthof Epicure

839,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Nóż krótki szefa kuchni 16 cm Wusthof Epicure

729,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Nóż do chleba ząbkowany 23 cm Wusthof Epicure

789,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Równowaga, wydajność, trwałość - noże Epicure łączą w sobie to, co najlepsze z dwóch kluczowych filozofii. Łączą w sobie wydajność i lekkość japońskich noży z niemiecką jakością i bezpieczeństwem. Nowo opracowany kształt rękojeści zapewnia optymalną równowagę i bezproblemową pracę. Szersze kształty ostrzy ułatwiają precyzyjne cięcie i umożliwiają bardziej wydajną pracę.

  • Rękojeści wykonane są z naturalnych włókien i żywicy - tak piękne i ciepłe jak drewno i tak twarde jak tworzywo sztuczne.
  • Nowy kształt uchwytu i szersze ostrza umożliwiają wydajną i bezpieczną pracę.
  • Ostrze kute z kawałka wysokostopowej stali X50CrMoV15 i wyżarzane do twardości 58oHRC, co zapewnia wysoką jakość i dobry potencjał ponownego ostrzenia.
  • Optymalna ostrość dzięki sterowanemu laserowo precyzyjnemu ostrzeniu PEtec.

100% jakość - Made in Germany / Solingen

PEtec - Nowa technologia WÜSTHOF

Zapewnia doskonałą ostrość! Aby uczynić coś, co jest już dobre, jeszcze lepiej - to wyzwanie, które sobie stawiamy. Nasi inżynierowie opracowali nową technikę ostrzenia. Dzięki temu nasze noże są jeszcze ostrzejsze niż kiedykolwiek wcześniej i zachowują ostrość jeszcze dłużej.

Technologia PEtec

  • Ostrza są mierzone przed ostrzeniem za pomocą laserów.
  • Komputery obliczają dokładny kąt ostrzenia dla każdego ostrza.
  • Precyzyjne roboty ostrzą ostrza na osełce.
  • Noże otrzymują ostateczny połysk za pomocą specjalnej płyty.
  • Krawędź tnąca wytwarzana przez nóż w procesie PEtec jest wyjątkowo cienka. To właśnie zapewnia wyjątkową ostrość.

Korzyści

  • Wyjątkowo wysoka początkowa wydajność cięcia.
  • Wyjątkowo długie utrzymywanie krawędzi / długa żywotność ostrza.
  • Optymalna krawędź tnąca na całej długości ostrza.
  • Wyjątkowa, niezmiennie wysoka i powtarzalna jakość.

Ocena

Nasza nowa technologia została przetestowana przez instytut naukowy, dzięki czemu użytkownicy mogą zaufać niezależnej ocenie. FGW (Forschungsgemeinschaft Werkzeuge und Werkstoffe, niemieckie stowarzyszenie badawcze zajmujące się narzędziami i materiałami z Remscheid) przetestowało wydajność cięcia noży wytwarzanych przy użyciu tej technologii.

Wyniki

Jakość noży WÜSTHOF produkowanych w procesie PEtec jest znacznie wyższa niż w standardowym procesie ręcznego ostrzenia.

  • Testy zgodnie z DIN EN ISO 8442‐5.
  • Noże WÜSTHOF mają znacznie wyższą wydajność ICP lub początkową wydajność cięcia.
  • Niezwykle długie trzymanie krawędzi (TCC = Total Card Cut) dla noży WÜSTHOF.
NEWSLETTER
@