Masło – mało kto wyobraża sobie bez niego zwykłe kanapki, a co dopiero poważane gotowanie. Doskonałe do smażenia, idealnie wydobywa smak potraw, kiedy trzeba nadaje im aksamitnego posmaku, który rozpływa się w ustach. Aby zapewnić mu doskonałe warunki w naszej kuchni, należy zadbać o jego właściwe przechowywanie. Z pewnością ułatwi to maselniczka marki WMF. To nowoczesna, utrzymana w minimalistycznym stylu maselniczka, która doskonale sprawdzi się w każdym domu. Spód wykonany został ze stali nierdzewnej, która jest odporna na działanie kwasów organicznych. Matowa, srebrzysta stal wygląda niezwykle nowocześnie, dodatkowo zapewnia higienę i nie wykazuje szkodliwych dla zdrowia reakcji z masłem. Przezroczyste wieczko wykonane z tworzywa sztucznego nie tylko pozwala śledzić stan masła, ale także przesądza o nowoczesności produktu. Co równie ważne, wieczko szczelnie przylega do podstawki, dzięki czemu masło jest doskonale chronione przed zanieczyszczeniami oraz innymi zapachami, których nie brak w żadnej lodówce.
Niestety nie spełniła moich oczekiwań - duża, dość toporna i z przebarwieniami na podstawce.