Doskonałe rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy co rano muszą walczyć z zimnym masłem. Jak wiadomo, rozsmarowanie zimnego masła kosztuje nas nie tylko wiele wysiłku, ale i nerwów. Oto innowacyjny pomysł - młynek do masła szwajcarskiej marki Moha. Opatentowany mechanizm młynka Moha Presto pozwoli bez problemu zamienić nawet mocno schłodzone masło na wąskie paseczki. Dzięki temu można je bez problemu rozsmarować na pieczywie, również tym bardzo delikatnym. Młynek służy także jako pojemnik do przechowywania masła w lodówce. Dołączona pokrywka pomoże zachować jego naturalny smak i aromat oraz zabezpiecza masło przed bakteriami i obcymi zapachami. Użycie młynka jest niezwykle proste - do pojemnika należy włożyć ok. pół kostki (100 g) masła i założyć nakładkę z tarką. Poprzez obracanie dolnej, czarnej części masło zostaje przeciśnięte przez oczka tarki tworząc wąskie paski, które łatwo rozsmarować na pieczywie. Mechanizm działa na zasadzie tłoka, więc nie ma obawy, że trudno będzie ścierać masło. Kiedy masło nie jest używane wystarczy zamknąć młynek pokrywką i schować je do lodówki, w ten sposób będzie zawsze gotowe do użycia. Młynek można rozłożyć na części, co ułatwia jego mycie. Można go myć w zmywarce.