Ciężka i solidna, stalowa brytfanna z wyjmowanym rusztem marki Tala – z niezawodnej serii Performance. Przeznaczona do pieczenia dużych kawałków mięs i drobiu. Forma została pokryta wyjątkowo trwałą, nieprzywieralną powłoką, która jest odporna na zarysowania metalowymi narzędziami kuchennymi. Wewnętrzny ruszt zapewnia oddzielenie pieczonego mięsa od tłuszczu. Dzięki składanym rączkom, bryfannę łatwo włożyć i wyjąć z niej pieczyste. Brytfannę wykonano z najwyższą starannością, aby zapewnić maksymalną niezawodność i wytrzymałość. Przeznaczona do użytku w piekarnikach w temperaturze do 240oC.
Polecam !
Tala, brytyjski producent artykułów kuchennych, którego początki sięgają końca XIX w. Charakterystyczne akcesoria kuchenne wytwarzane są nadal ręcznie, a miarki kuchenne czy sitka Tala nie zmieniły się od lat 50 ubiegłego wieku. Trwałe przybory kuchenne wytwarzane przy pomocy tradycyjnych metod produkcji to wielki sukces tej marki.