Ultratrwała, ciężka i bardzo solidna - stalowa keksówka marki Tala z serii Performance - do bochenków chleba i ciasta drożdżowego. Pojemna keksówka, idealna do pieczenia słodkich lub aromatycznych chlebów drożdżowych, szybkich chlebków, placków z masła, mąki, cukru i jaj, klopsów, pasztetów lub warstwowych terryn. Forma została pokryta wyjątkowo trwałą, podwójną trzywarstwową powłoką nieprzywieralną Premium Eclipse, firmy Whitford, która jest odporna na zarysowania metalowymi narzędziami kuchennymi. Wykonana jest z najwyższą starannością, aby zapewnić maksymalną niezawodność i wytrzymałość. Przeznaczona do użytku w piekarnikach w temperaturze do 240 stopni C. Formę można myć w zmywarce i używać w zamrażarce. Wykonana w Wielkiej Brytanii. Tala to jedna z najstarszych (istnieje od 1899 r.) i najbardziej cenionych przez kucharzy marek brytyjskich produkujących akcesoria do pieczenia.
Używam jej do wypieku domowego chleba. Spełnia się w tej roli doskonale!
Tala, brytyjski producent artykułów kuchennych, którego początki sięgają końca XIX w. Charakterystyczne akcesoria kuchenne wytwarzane są nadal ręcznie, a miarki kuchenne czy sitka Tala nie zmieniły się od lat 50 ubiegłego wieku. Trwałe przybory kuchenne wytwarzane przy pomocy tradycyjnych metod produkcji to wielki sukces tej marki.