Ultratrwała, ciężka i bardzo solidna forma do tarty z wyjmowanym dnem marki Tala - z niezawodnej kolekcji Performance Bakeware. Doskonała do pieczenia tart na słodko i słono oraz ciast wypełnianych serkiem mascarpone lub budyniem. Łatwo wyjmowane dno sprawia, że ciasto po wyjęciu nie traci kształu. Forma została pokryta wyjątkowo trwałą, podwójną trzywarstwową powłoką nieprzywieralną Premium Eclipse, firmy Whitford, która jest odporna na zarysowania metalowymi narzędziami kuchennymi. Wykonana jest z najwyższą starannością, aby zapewnić maksymalną niezawodność i wytrzymałość. Przeznaczona do użytku w piekarnikach w temperaturze do 240 stopni C. Formę można myć w zmywarce i używać w zamrażarce. Wykonana w Wielkiej Brytanii. Tala to jedna z najstarszych (istnieje od 1899 r.) i najbardziej cenionych przez kucharzy marek brytyjskich produkujących akcesoria do pieczenia.
Tala, brytyjski producent artykułów kuchennych, którego początki sięgają końca XIX w. Charakterystyczne akcesoria kuchenne wytwarzane są nadal ręcznie, a miarki kuchenne czy sitka Tala nie zmieniły się od lat 50 ubiegłego wieku. Trwałe przybory kuchenne wytwarzane przy pomocy tradycyjnych metod produkcji to wielki sukces tej marki.