Kamień do pizzy kordieryt 38x35 cm Kuchenprofi, dzięki któremu upieczesz doskonałe ciasto bez efektu przypieczonego spodu. Zastosowany wysokiej jakości kordieryt sprawia, że temperatura na jego powierzchni rozchodzi się równomiernie i pizza będzie wypieczona dokładnie w każdym miejscu. Wyciągniętą wprost z piekarnika, możemy serwować bezpośrednio na stole pamiętając przy tym, aby podłożyć żaroodporną podkładkę. W przeciwnym razie gorący kamień może uszkodzić blat. Do kamienia dołączona została podkładka z metalowymi uchwytami, która ułatwi jego przenoszenie i będzie korzystnie się prezentować wraz z kamieniem na stole. Kamień rozgrzewa się w ciągu 10-15 minut. Kordieryt pochłania wilgoć z pieczonego ciasta, dzięki czemu jest dobrze wypieczone i chrupiące.
Kamienia nie wolno stosować w kuchence mikrofalowej. Należy pamiętać, aby nie wkładać go gorącego bezpośrednio pod zimną wodę. Nie można myć go w zmywarce. Przed ponownym użyciem w piekarniku, kamień nie może być mokry. Kamień nadaje się także do wypieku ciasteczek, bułek itp.. Przed pierwszym użyciem, kamień należy wypiec przez godzinę w piekarniku w najwyższej temperaturze. Po każdym kolejnym pieczeniu kamień staje się twardszy. W trakcie użytkowania na jego powierzchni mogą powstawać charakterystyczne odbarwienia co nie ma wpływu na jego właściwości.
O taki produkt mi chodziło. Jestem zadowolony z zakupu.
Lekki, szybko się nagrzewa, ten zakup to strzał w dziesiątkę
Akcesoria kuchenne Küchenprofi, chociaż są efektem 90 lat tradycji firmy, wcale nie są nudne. Piękne i stylowe kuchenne przybory oraz naczynia udowadniają, że Niemcom wcale nie brakuje fantazji.