Tarka do czosnku, imbiru, chrzanu, kurkumy OXO Good Grips. Wytrawiona powierzchnia trąca ma wyjątkowo ostrą powierzchnię ze stali nierdzewnej, która z łatwością przecina włókniste warzywa. Antypoślizgowy uchwyt zapewnia wygodny chwyt, a antypoślizgowa stopa pomaga ustabilizować tarkę podczas pracy. Dołączona jest również wygodna, zatrzaskiwana osłona chroniąca dłonie i powierzchnię tarki, gdy nie jest używana, która może także posłużyć jako skrobak to zdejmowania startej pasty z powierzchni tarki.
Amerykańska firma OXO powstała w odpowiedzi na kilka prostych pytań. Dlaczego narzędzia kuchenne nie są przyjazne dla dłoni? Dlaczego nie ma idealnie wygodnych narzędzi, z których da się korzystać z przyjemnością? Po badaniach i opracowaniu setek modeli i wariantów, w roku 1990 na rynek amerykański wypuszczono pierwszą serię piętnastu narzędzi kuchennych OXO Good Grips.