Nóż kuchenny do trybowania 16 cm Kasumi Damascus. Klasyczny nóż japoński do krojenia, przydatny do filetowania ryb. Zagięcie na ostrzu chroni Twoje palce. Ze względu na użycie stali tzw. damasceńskiej, nóż jest dosyć sztywny co może utrudniać trybowanie niektórych kawałków mięs czy ryb.
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.