Profesjonalny, japoński nóż szefa kuchni Chef o długości ostrza 24 cm marki Kasumi z serii Damascus. Perfekcyjnie wykonany, idealnie leży w dłoni, doskonale wyprofilowany - zawiera wszystkie cechy, którymi powinien charakteryzować się nóż dla szefa kuchni w najlepszych restauracjach świata! Dzięki niemu pokroisz mięso, warzywa i owoce - niezastąpiony podczas wszelkich prac w kuchni i przygotowywaniu potraw z różnych kuchni świata!
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.