Nóż do trybowania 14 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wysokowęglowa

Kod produktu: K-72014
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 6 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 679,00 zł
ILOŚĆ: -+

Nóż do trybowania 14 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wysokowęglowa. Małe, nietypowe, trójkątne ostrze honesuki to klasyczny japoński nóż do trybowania. Honesuki to specjalny japoński nóż do trybowania, szeroko stosowany w szczególności do trybowania drobiu. Jak każdy japoński nóż, jest niezwykle ostry i delikatny i musi być używany z finezją. Ten nóż jest również świetny jako mały nóż uniwersalny. Młotkowanie ostrza noża z wysoką częstotliwością, zwiększa jego wytrzymałość i utrudnia przywieranie krojonych mięs.

Kasumi HM Hammered to seria z ostrzem warstwowym, z zewnętrzną i wewnętrzną ścianą ze stali nierdzewnej VG10, o wysokiej zawartości węgla, gwarantująca twardość HRC 59-60 dla skutecznego cięcia i trwałości. Następnie ostrze młotkowano z każdej strony, po kuciu na gorąco. Nieregularna, kuta konstrukcja zapewnia efekt nieprzywierania, zapobiegając przywieraniu żywności do ostrza. Rękojeść wykonana jest z żywicy, dzięki czemu jest wygodna, odporna, higieniczna i trwała.

  • Materiał: stal wysokowęglowa VG-10, kuta na gorąco, młotkowana pod naciskiem o sile 300 ton
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z twardej żywicy poliacetalowej
  • Długość ostrza: 14 cm
  • Waga: 185 g
  • Długość całkowita: 25 cm
  • Twardość: 59-60 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca V obustronna o kącie 15o z każdej strony
  • Wyprodukowany w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Nóż do trybowania 14 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wysokowęglowa

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@