Nóż Santoku 17 cm Wusthof Gourmet. Ostrze stylizowane na japoński nóż kucharski, nadaje się do przygotowywania nie tylko wyśmienitej kuchni azjatyckiej, ale także zachodniej. Pustki na bocznych krawędziach ostrza tworzą kieszenie powietrza, które zapobiegają przywieraniu do ostrza bardzo cienkich lub miękkich plasterków.
Seria noży kuchennych Gourmet przeznaczona jest do użytku domowego, a także początkujących profesjonalistów. Ostrza wycinane są z płyt ze stali nierdzewnej za pomocą precyzyjnego lasera, a następnie przetwarzane w 35 etapach produkcyjnych. Dzięki niezwykle wysokiej twadrości 56oHRC, są porównywalne z jakością i ostrością noży kutych.
Dzięki mniejszej wadze i wyjątkowej ergonomii są bardzo wygodne w trzymaniu, wyjątkowo, dobrze wyważone i ułatwiający cięcie. Są zarówno solidne, jak i łatwe w utrzymaniu w rękach i nadgarstkach. Uchwyty wykonane ze specjalnego materiału syntetycznego, potrójnie nitowane, nadają się do mycia w zmywarce, a zatem wyjątkowo higieniczne.
Jako przedłużenie ostrza, trzpień nadaje nożowi niezawodną stabilność. Ponadto zapewnia równowagę jako przeciwwaga dla ostrza.
Rękojeść noża dobrze leży w dłoni i zakrzywia się wewnątrz, aby zapobiec wyślizgnięciu. Solidne rękojeści są zabezpieczone trzema nitami ze stali nierdzewnej i gładko obrabione.
Seria Gourmet zachwyca doskonałym wskaźnikiem ceny do jakości i przy ponad 40 różnych rodzajach są równie przydatne w domowych gospodarstwach jak i jako zestaw startowy, jako podstawowe wyposażenie profesjonalnych kucharzy.
ostry nóż kuchenny, spradzony w boju
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen