Krótki, uniwersalny nóż kuchenny 12 cm Kasumi Damascus

Kod produktu: K-82012
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 19 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 449,00 zł
ILOŚĆ: -+

Krótki, uniwersalny nóż kuchenny 12 cm Kasumi Damascus. Dobry mały nóż od Kasumi, który można używać w dowolnym celu, dosyć cienkie, wąskie ostrze dobrze pasuje do filetowania małych ryb lub po prostu do krojenia owoców w kuchni. Nie posłuży Ci do cięższych prac jak odkostnianie kurczaka czy siekanie warzyw, ale będzie dobrym towarzyszem większego noża szefa kuchni.

  • Materiał: stal damasceńska wykuwana ręcznie
  • Asymetryczny uchwyt wykonany jest z wielu warstw drewna zaimpregnowanego plastikową żywicą
  • Długość ostrza: 12 cm
  • Twardość: 59-60HRS Rockwell
  • Numer seryjny wykuty na ostrzu
  • Wykonany w 100% ręcznie w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Ostatnio przeglądane
Zobacz także

Opinie o Krótki, uniwersalny nóż kuchenny 12 cm Kasumi Damascus

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@