Krótki, uniwersalny nóż kuchenny 12 cm Kasumi Damascus. Dobry mały nóż od Kasumi, który można używać w dowolnym celu, dosyć cienkie, wąskie ostrze dobrze pasuje do filetowania małych ryb lub po prostu do krojenia owoców w kuchni. Nie posłuży Ci do cięższych prac jak odkostnianie kurczaka czy siekanie warzyw, ale będzie dobrym towarzyszem większego noża szefa kuchni.
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.