Uniwersalny nóż kuchenny o długości ostrza 20 cm marki Kasumi z serii Damascus. Idealny do krojenia dużych kawałków mies i pomocny do serwowania np. niedzielnej pieczeni wołowej. Perfekcyjnie wykonany, idealnie leży w dłoni, doskonale wyprofilowany - zawiera wszystkie cechy, którymi powinien charakteryzować się nóż kuchenny. Dzięki niemu możesz go używać do pomocny różnych zadaniach kuchennych.
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Nóż spełnia doskonale swoją rolę, dlatego też, wystawiam ocenę pozytywną.
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.