Nóż do trybowania 14 cm Kasumi Damascus

Kod produktu: K-82014
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 42 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 519,00 zł
ILOŚĆ: -+

Nóż do trybowania 14 cm Kasumi Damascus. W rzeczywistości jest to nóż Honesuki lub Boning, w stylu japońskim z traingularnym kształtem i niewielką lub żadną elastycznością. Różni się od zachodnich noży do trybowania, które zazwyczaj mają długie, wąskie i elastyczne ostrze. Nóż ten sprawdza się bardzo dobrze przy odkostnianiu kurczaka, ponieważ ma ostrzejsze ostrze niż inne noże tego typu. Ze względu na kształ, Honesuki dobrze sprawdzają się również jako małe noże szefa kuchni lub noże uniwersalne.

  • Materiał: stal damasceńska wykuwana ręcznie
  • Asymetryczny uchwyt wykonany jest z wielu warstw drewna zaimpregnowanego plastikową żywicą
  • Długość ostrza: 14 cm
  • Twardość: 59-60HRS Rockwell
  • Numer seryjny wykuty na ostrzu
  • Wykonany w 100% ręcznie w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Produkty powiązane
1 219,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Zobacz także

Opinie o Nóż do trybowania 14 cm Kasumi Damascus

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@