Nóż do chleba ząbkowany 23 cm Wusthof Epicure. Unikalne ostrzenie z podwójnymi ząbkami zapewnia, że nóż ślizga się czysto i bezpiecznie przez wszystkie rodzaje pieczywa.
Jako przedłużenie ostrza, trzpień nadaje kutemu nożowi niezawodną stabilność. Jako przeciwwaga zapewnia również zrównoważenie ostrza.
Hybrydowy design z niemieckimi i japońskimi korzeniami. Epicure to innowacyjne noże kuchenne, łączące wydajność i lekkość japońskich noży z niemiecką jakością i precyzją. W ten sposób reprezentuje nowy typ noża do wszystkich stylów gotowania i wyznacza pionierskie standardy w zakresie kształtu, funkcji i wydajności.
Elegancka geometria sprawia, że noże Epicure mają zrównoważony rozkład masy, co sprawia, że każdy model noża jest wygodny do trzymania. Organiczna konstrukcja rękojeści zapewnia użytkownikom dowolnej wielkości dłoni idealną przyczepność - do zwinnej pracy, która jest łatwa dla dłoni i nadgarstków. Jednocześnie, nowo zaprojektowany zagłówek jest punktem wyjścia dla szerszego kształtu ostrza. Oznacza to, że przy cięciu żywności można zastosować większy nacisk i zapewnić optymalną kontrolę dla precyzyjnego i bezpiecznego cięcia.
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen