Łopatka kuchenna do smażenia ryb OXO Good Grips. Duża, szeroka powierzchnia sprawdzi się podczas smażenia dużych kawałków ryb. Konstrukcja szpatułki jest dobrze przemyślana i jest wynikiem wielu lat doświadczenia marki OXO w produkcji akcesoriów kuchennych. Ta stalowa łopatka ma lekko uniesioną końcówkę, dzięki której podnoszenie, przerzucanie i przenoszenie smażonych ryb jest wyjątkowo łatwe. Szeroka powierzchnia z podłużnymi szczelinami zapewnia odsączanie tłuszczu bezpośrednio podczas podnoszenia rybnych kawałków z patelni. Jest bardzo poręczna, sprawdzi się podczas smażenia zarówno całych ryb, jak i filetów, a nawet omletów z owocami morza i czy naleśników. Skośna, lekko uniesiona ku górze krawędź łopatki delikatnie wsuwa się pod potrawy, bez ich uszkadzania. Wykonana ze stali nierdzewnej, wyposażona w wygodny, antypoślizgowy uchwyt.
Amerykańska firma OXO powstała w odpowiedzi na kilka prostych pytań. Dlaczego narzędzia kuchenne nie są przyjazne dla dłoni? Dlaczego nie ma idealnie wygodnych narzędzi, z których da się korzystać z przyjemnością? Po badaniach i opracowaniu setek modeli i wariantów, w roku 1990 na rynek amerykański wypuszczono pierwszą serię piętnastu narzędzi kuchennych OXO Good Grips.