Nóż kuchenny Kasumi Tora 20 cm rękojeść z czarnej magnolii. Idealny nóż do dużych kawałków mięs. Jego finezja podczas cięcia zostanie odczytana na twoich talerzach. Ostrze tnące Kasumi Tora wykonane jest z litej stali węglowej, molibdenu, wanadu, popularnej japońskiej stali o doskonałej wydajności cięcia, odporności na rdzę i łatwości ostrzenia. Rękojeść wykonana jest z drewna magnolii z czarną powłoką epoksydową, która zapewnia wygodę i długą żywotność, jest lekka i dobrze wyważona.
TORA! TORA! TORA! był tajnym kodem dla Japończyków rozpoczynających wojnę podczas niespodziewanego ataku na Pearl Harbor (Tora po japońsku oznacza Tygrys). Dzięki tej serii noży, marka Kasumi dotychczas ograniczona do świata zawodowego, otwiera się na szeroką publiczność, aby każdy mógł skorzystać z jej know-how. Japoński nóż klasy podstawowej, który znajduje swoje miejsce w każdym domu. Bardzo lekki i w niskiej cenie dla wszystkich odbiorców.
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Bardzo dobre noże. Polecam
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.