Santoku to orientalny nóż znany szerzej jako nóż szefa kuchni. Ostrze o długości 18 cm, którego kształt jest smukły i zakończony ostrym czubkiem, ułatwia cięcie, krojenie, szatkowanie i plastrowanie wszelkich produktów, warzyw, mięs i ryb. Nóż jest odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować Ci komfort i swobodę ruchów. Posiada szeroką klingę z bardzo ostrym czubkiem. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie go kontrolować.
Seria noży kuchennych Global NI ma wszystkie cechy jakościowe, jakich można oczekiwać od najlepszych noży - niezrównaną, nowatorską, stylową unikalną konstrukcję i precyzyjną równowagę i balans pomiędzy ostrzem a rękojeścią. Ale na tym się nie kończą ich zalety. Dzięki nowej konstrukcji uchwytu i orientalnemu kształtowi, różnice pomiędzy klasycznymi seriami noży Global a NI to dużo lepszy uchwyt i większa precyzja krojenia. Pusty w środku uchwyt jest wypełniany odpowiednią ilością piasku, aby uzyskać prawidłową równowagę.
Zaprojektowana przez kreatywnego wizjonera Komina Yamadę, nowa gama Global NI jest już uznawana przez ekspertów za jedne z najlepszych profesjonalnych noży kuchennych na rynku.
Nowe noże kuchenne Global NI mają wszystkie cechy jakościowe, jakich można oczekiwać od globalnej serii noży - niezrównaną, nowatorską, stylową unikalną konstrukcję i precyzyjną równowagę i balans pomiędzy ostrzem a rękojeścią. Ale na tym się nie kończą ich zalety. Dzięki nowej konstrukcji uchwytu i orientalnemu kształtowi, różnice pomiędzy klasycznymi seriami noży Global a NI to dużo lepszy uchwyt i większa precyzja krojenia. Zaprojektowana przez kreatywnego wizjonera Komina Yamadę, nowa gama Global NI jest już uznawana przez ekspertów za jedne z najlepszych profesjonalnych noży kuchennych na rynku.