Mały nóż japoński kuchenny uniwersalny 12 cm Kasumi VG-10 PRO

Kod produktu: K-52012
Marka: Kasumi
  opinie: 2   czytaj opinie
Dostępna ilość: 12 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 859,00 zł
ILOŚĆ: -+

Mały nóż japoński kuchenny uniwersalny 12 cm Kasumi VG-10 PRO. Dobry nóż Kasumi, który możesz używać w dowolnym celu, dosyć cienkie, wąskie ostrze dobrze pasuje do filetowania małych ryb lub po prostu do krojenia owoców w kuchni. Nie posłuży Ci do cięższych prac jak odkostnianie kurczaka czy siekanie warzyw, ale będzie dobrym towarzyszem większego noża szefa kuchni.

Doskonale wykonany, idealnie leży w dłoni, jest doskonale wyprofilowany - zawiera wszystkie cechy, którymi powinien charakteryzować się uniwersalny nóż kuchenny. Dzięki niemu możesz go używać do pomocy różnych zadaniach kuchennych.

  • Materiał: stal monolityczna, wysokowęglowa VG-10
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z polimeru imitującego niebieski marmur
  • Długość ostrza: 12 cm
  • Długość całkowita: 23,5 cm
  • Waga: 85 g
  • Twardość: 60-61 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca o kącie 15o
  • Wyprodukowany w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Ostatnio przeglądane
Zobacz także

Opinie o Mały nóż japoński kuchenny uniwersalny 12 cm Kasumi VG-10 PRO

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  24-01-2022   Małgorzata

Dobry sklep i wysokiej jakości produkty, a kupiłam już tu kilka rzeczy.

  09-06-2020   SS

Mały ale ostry jak brzytwa!


Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@