Mały nóż japoński kuchenny uniwersalny 12 cm Kasumi VG-10 PRO. Dobry nóż Kasumi, który możesz używać w dowolnym celu, dosyć cienkie, wąskie ostrze dobrze pasuje do filetowania małych ryb lub po prostu do krojenia owoców w kuchni. Nie posłuży Ci do cięższych prac jak odkostnianie kurczaka czy siekanie warzyw, ale będzie dobrym towarzyszem większego noża szefa kuchni.
Doskonale wykonany, idealnie leży w dłoni, jest doskonale wyprofilowany - zawiera wszystkie cechy, którymi powinien charakteryzować się uniwersalny nóż kuchenny. Dzięki niemu możesz go używać do pomocy różnych zadaniach kuchennych.
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Dobry sklep i wysokiej jakości produkty, a kupiłam już tu kilka rzeczy.
Mały ale ostry jak brzytwa!
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.