Kuchenny nóż japoński do krojenia 20 cm Kasumi VG-10 PRO

Kod produktu: K-54020
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 14 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 1 079,00 zł
ILOŚĆ: -+

Kuchenny nóż japoński do krojenia 20 cm Kasumi VG-10 Pro. Przeznaczony do krojenia dużych kawałków mies i pomocny do serwowania np. niedzielnej pieczeni wołowej. Perfekcyjnie wykonany, idealnie leży w dłoni, jest doskonale wyprofilowany - zawiera wszystkie cechy, którymi powinien charakteryzować się uniwersalny nóż kuchenny. Dzięki niemu możesz go używać do pomocy różnych zadaniach kuchennych.

  • Materiał: stal monolityczna, wysokowęglowa VG-10
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z polimeru imitującego niebieski marmur
  • Długość ostrza: 20 cm
  • Długość całkowita: 33,5 cm
  • Waga: 170 g
  • Twardość: 60-61 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca o kącie 15o
  • Wyprodukowany w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Kuchenny nóż japoński do krojenia 20 cm Kasumi VG-10 PRO

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@