Kuchenny nóż japoński do krojenia 20 cm Kasumi VG-10 PRO

Kod produktu: K-54020
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 13 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 1 079,00 zł
ILOŚĆ: -+

Kuchenny nóż japoński do krojenia 20 cm Kasumi VG-10 Pro. Przeznaczony do krojenia dużych kawałków mies i pomocny do serwowania np. niedzielnej pieczeni wołowej. Perfekcyjnie wykonany, idealnie leży w dłoni, jest doskonale wyprofilowany - zawiera wszystkie cechy, którymi powinien charakteryzować się uniwersalny nóż kuchenny. Dzięki niemu możesz go używać do pomocy różnych zadaniach kuchennych.

  • Materiał: stal monolityczna, wysokowęglowa VG-10
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z polimeru imitującego niebieski marmur
  • Długość ostrza: 20 cm
  • Długość całkowita: 33,5 cm
  • Waga: 170 g
  • Twardość: 60-61 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca o kącie 15o
  • Wyprodukowany w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Ostatnio przeglądane
Zobacz także

Opinie o Kuchenny nóż japoński do krojenia 20 cm Kasumi VG-10 PRO

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@