Krótki, uniwersalny nóż dla szefa kuchni o długości ostrza 20 cm marki Kasumi z serii VG-10 Pro. Krótkie ostrze noża wykonane z monolitycznej stali wysokowęglowej, zapewniającej większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie niż stal tzw. damasceńska. Wygodna rękojeść wykonana z polimerów ma właściwości antybakteryjne.
Perfekcyjnie wykonany nóż, idealnie leży w dłoni, jest doskonale wyprofilowany - zawiera wszystkie cechy, którymi powinien charakteryzować się nóż dla szefa kuchni w najlepszych restauracjach świata! Dzięki niemu pokroisz mięso, warzywa i owoce - niezastąpiony podczas wszelkich prac w kuchni i przygotowywaniu potraw z różnych kuchni świata!
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.