Japoński nóż do warzyw Nakiri 17 cm Kasumi VG-10 PRO

Kod produktu: K-54017
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 1 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 1 179,00 zł
ILOŚĆ: -+

Japoński nóż do warzyw Nakiri 17 cm Kasumi VG-10 PRO. Ostrze noża wykonane zostało z monolitycznej stali wysokowęglowej, zapewniającej większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie niż stal tzw. damasceńska. Wygodna rękojeść wykonana z polimerów ma właściwości antybakteryjne.

Noże Nakiri nazywane są także Nagiri, czyli japoński nóż do warzyw. Proste ostrze noża ułatwia cięcie na desce kuchennej bez wykonywania dodatkowych, poziomych ruchów. Nóż ten doskonale nadaje się do krojenia warzyw takich jak bakłażan, cukini czy marchewka, a jego użytkowanie jest naprawdę satysfakcjonujące.

Pamiętaj, że ten nóż nie jest tasakiem mięsnym i jeśli tak zostanie użyty to możesz go uszkodzić.

  • Materiał: stal monolityczna, wysokowęglowa VG-10
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z polimeru imitującego niebieski marmur
  • Długość ostrza: 17 cm
  • Długość całkowita: 31,5 cm
  • Waga: 190 g
  • Twardość: 60-61 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca o kącie 15o
  • Wyprodukowany w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Japoński nóż do warzyw Nakiri 17 cm Kasumi VG-10 PRO

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@