Nóż kuchenny 12,5 cm rękojeść z dzikiej wiśni Kasumi Kasane. Nóż uniwersalny Kasane 12,5 cm to eleganckie i idealne narzędzie do cięcia ryb, mięsa, owoców, warzyw i obierania. Jest również przydatny i praktyczny jako nóż stołowy na małej desce do krojenia. Lekka forma, łagodna linia i bezkompromisowa precyzja, to jest to, co wyróżnia noże kuchenne Kasane. Rękojeści noży zapewniają dobry chwyt nawet w delikatnych, kobiecych dłoniach i zostały wykonane ze szlachetnego drewna dzikiej wiśni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże Kasane zachowują ostrość przez długi czas.
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.