Nóż szefa kuchni 24 cm Kasumi VG-10 PRO

Kod produktu: K-58024
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 3 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 1 229,00 zł
ILOŚĆ: -+

Nóż dla profesjonalnego szefa kuchni o długości ostrza 24 cm marki Kasumi z serii VG-10 Pro. Ostrze wykonane z monolitycznej stali wysokowęglowej, zapewniającej większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie niż stal tzw. damasceńska. Wygodna rękojeść wykonana z polimerów ma właściwości antybakteryjne.

Perfekcyjnie wykonany nóż, idealnie leży w dłoni, jest doskonale wyprofilowany - zawiera wszystkie cechy, którymi powinien charakteryzować się nóż dla szefa kuchni w najlepszych restauracjach świata! Dzięki niemu pokroisz mięso, warzywa i owoce - niezastąpiony podczas wszelkich prac w kuchni i przygotowywaniu potraw z różnych kuchni świata!

  • Materiał: stal monolityczna, wysokowęglowa VG-10
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z polimeru imitującego niebieski marmur
  • Długość ostrza: 24 cm
  • Długość całkowita: 38 cm
  • Waga: 210 g
  • Twardość: 60-61 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca o kącie 15o
  • Wyprodukowany w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Ostatnio przeglądane
Zobacz także

Opinie o Nóż szefa kuchni 24 cm Kasumi VG-10 PRO

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@