Łopatka kuchenna profesjonalna, stalowa, wygięta FK Officium de Buyer. Dzięki ergonomicznej rękojeści i sztywnemu ostrzu, szpatułka umożliwia nabieranie i obracanie steków, hamburgerów i innych mięs na grillu. A także sprawdzi się do przenoszenia ciast, deserów, rozprowadzania i wygładzania mas cukierniczych. Solidna i wytrzymała powierzchnia łopatki, wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej X20Cr13. Ostrze polerowane na wysoki połysk dla łatwej obsługi i zapobiegające rdzewieniu. Ergonomiczna rękojeść wykonana z poliamidu wzmocnionego włóknem szklanym. Antypoślizgowa faktura włókna węglowego. Dobry chwyt dzięki szczelinie na kciuk i stoperowi na palec.
Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.