Nóż do trybowania Wusthof Classic Ikon czarna rączka. Do drobiu i lub szynki, do odkrawania mięsa od kości, usuwania kości, skórowania, przycinanie i usuwanie tłuszczu i ścięgien. Zwężające się, ostro zakończone ostrze jest niezbędne do ścisłej współpracy.
Uwaga: Nóż jest bardzo wytrzymały, ale ostrzony do bardzo cienkiej krawędzi ostrza. W żadnym wypadku nie powinien być używany do siekania kości, ale tylko do krojenia.
Elegancki design. Wyjątkowa funkcjonalność.
Dzięki czarnym uchwytom noże z serii Classic Ikon są nie tylko specjalnością na rynku noży, ale także przyciągają wzrok w każdej kuchni. Pokrywy uchwytów wykonane ze specjalnego materiału syntetycznego, są solidnie przynitowane, gładko wyszlifowane i spełniają najwyższe standardy higieny. Dzięki innowacyjnej geometrii oraz ergonomicznej, bezkrawędziowej konstrukcji rękojeści, nóż jest idealnie wyważony w dłoni i jest skuteczny w użyciu. Ostrza są bardzo ostre i pozostaną tak przez bardzo długi czas. Specjalna jakość wykonania sprawia, że cięcie, siekanie i porcjowanie to przyjemność.
Masa noża jest zmniejszona dzięki smukłej konstrukcji. Pozwala to na oszczędność energii. Ponadto konstrukcja pozwala na użycie i ostrzenie całego ostrza.
Ergonomiczny uchwyt nie tylko zapewnia doskonały chwyt; ma również elegancko naniesione laserem - trójzębne logo marki.
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen