Tłuczek dwustronny do mięsa OXO Good Grips. Tradycyjny, idealnie wyważony tłuczek z dwiema powierzchniami: płaską służącą do rozbijania mięsa na płaskie kotlety i bitki, szczegółnie polecana do delikatnych mięs drobiowych oraz z tłuczek z teksturą - do zmiękczania mięs, szczególnie tych z dużą ilością włókien. Solidna konstrukcja wykonana z odpornego na uderzenia tworzywa ABS - wolnego od BPA, wyposażony w stalowy rdzeń. Miękki, antypoślizgowy uchwyt wygodnie leży w dłoni oraz zapewnia pewny chwyt nawet w wilgotnej dłoni. Produkt jest bardzo higieniczny, łatwo utrzymać go w czystości.
Amerykańska firma OXO powstała w odpowiedzi na kilka prostych pytań. Dlaczego narzędzia kuchenne nie są przyjazne dla dłoni? Dlaczego nie ma idealnie wygodnych narzędzi, z których da się korzystać z przyjemnością? Po badaniach i opracowaniu setek modeli i wariantów, w roku 1990 na rynek amerykański wypuszczono pierwszą serię piętnastu narzędzi kuchennych OXO Good Grips.