Wkładka do gotowania na parze marki OXO Good Grips, wykonana ze stali nierdzewnej. Wyposażona w teleskopową rączkę, któa ułatwia wyjmowanie i wkładanie naczynia do garnka. Wkład wykonany jest z perforowanej stali nierdzewnej. Boki ułożone na kształt wentylatora i składają się tak, aby dopasować się do różnej wielkości garnków. Wkład stoi na składanych nóżkach (o wysokości 4.5 cm) utrzymując gotujące się potrawy powyżej wrzącego płynu. Uchwyt rączki jest tak skonstruowany, że do wyjmowania wkładu mozna użyć np. widelca.
Będąc na diecie zakupiłam tę wkładkę, ale służy mi cały czas, bardzo sie przydaje w kuchni Łatwo się ja przechowuje i myje. Polecam.
Amerykańska firma OXO powstała w odpowiedzi na kilka prostych pytań. Dlaczego narzędzia kuchenne nie są przyjazne dla dłoni? Dlaczego nie ma idealnie wygodnych narzędzi, z których da się korzystać z przyjemnością? Po badaniach i opracowaniu setek modeli i wariantów, w roku 1990 na rynek amerykański wypuszczono pierwszą serię piętnastu narzędzi kuchennych OXO Good Grips.