Tarka czterostronna z pojemnikiem Box Grater OXO Good Grips, zawiera trzy nierdzewne powierzchnie do ścierania oraz czwartą do plasterkowania. Dwóch ostrzy: Coarse (ostrze grube) oraz Fine (ostrze drobne) można używać do ścierania serów, warzyw, czekolady; ostrza Super-Fine (bardzo drobne) do ścierania np. gałki muszkatołowej lub imbiru. Powierzchnia do plasterkowania jest znakomita do ogórków, cukinii, twardego sera. Antypoślizgowy uchwyt, miękki i wygodny, umożliwia ścieranie bezpośrednio nad potrawą, po oparciu tarki na talerzu, desce do krojenia albo do specjalnego pojemnika (w zestawie). Pojemnik ma podziałkę, szczelną pokrywkę, antypoślizgowe dno i jest idealnie dopasowany do tarki. Konstrukcja tarki (tylko 6,3 cm grubości) gwarantuje łatwe przechowywanie np. w kuchennej szufladzie.
Amerykańska firma OXO powstała w odpowiedzi na kilka prostych pytań. Dlaczego narzędzia kuchenne nie są przyjazne dla dłoni? Dlaczego nie ma idealnie wygodnych narzędzi, z których da się korzystać z przyjemnością? Po badaniach i opracowaniu setek modeli i wariantów, w roku 1990 na rynek amerykański wypuszczono pierwszą serię piętnastu narzędzi kuchennych OXO Good Grips.