Nóż do porcjowania Nagomi Kuro 25cm

Kod produktu: NK250SL
Marka: Nagomi
CENA: 929,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Specjalistyczny, japoński nóż kuchenny o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

  • Długość ostrza: 25cm
  • Materiał: wysokiej jakości 33-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (młotkowana)
  • Rękojeść: drewno warstwowe wzmocnione nasadą ze stali nierdzewnej

Noże kuchenne Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.

Rozwiń
Produkty powiązane
959,00 zł
produkt niedostępny
989,00 zł
produkt niedostępny
Zobacz także

Opinie o Nóż do porcjowania Nagomi Kuro 25cm

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Firma Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd. powstała w 1873 roku i w znaczącym stopniu przyczyniła się do rozwoju przemysłu nożowniczego w mieście Seki, które przez całe stulecia słynęło z wyrobu mieczy samurajskich. Od ponad 140 lat pracownicy zakładu przekazują sobie biegłość techniczną i znajomość innowacji technologicznych, które znajdują odzwierciedlenie w ich projektach.

NEWSLETTER
@