Nóż do porcjowania o długości ostrza 23 cm japońskej marki Global z nowej serii NI. Klasyczny nóż o proporcjonalnej budowie ostrza, dzięki któremu dokładnie i wygodnie pokroisz duże porcje mięs na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielisz mięso od kości. Świetnie sprawdzi się podczas serwowania kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Seria noży kuchennych Global NI ma wszystkie cechy jakościowe, jakich można oczekiwać od najlepszych noży - niezrównaną, nowatorską, stylową unikalną konstrukcję i precyzyjną równowagę i balans pomiędzy ostrzem a rękojeścią. Ale na tym się nie kończą ich zalety. Dzięki nowej konstrukcji uchwytu i orientalnemu kształtowi, różnice pomiędzy klasycznymi seriami noży Global a NI to dużo lepszy uchwyt i większa precyzja krojenia. Pusty w środku uchwyt jest wypełniany odpowiednią ilością piasku, aby uzyskać prawidłową równowagę.
Zaprojektowana przez kreatywnego wizjonera Komina Yamadę, nowa gama Global NI jest już uznawana przez ekspertów za jedne z najlepszych profesjonalnych noży kuchennych na rynku.
Nowe noże kuchenne Global NI mają wszystkie cechy jakościowe, jakich można oczekiwać od globalnej serii noży - niezrównaną, nowatorską, stylową unikalną konstrukcję i precyzyjną równowagę i balans pomiędzy ostrzem a rękojeścią. Ale na tym się nie kończą ich zalety. Dzięki nowej konstrukcji uchwytu i orientalnemu kształtowi, różnice pomiędzy klasycznymi seriami noży Global a NI to dużo lepszy uchwyt i większa precyzja krojenia. Zaprojektowana przez kreatywnego wizjonera Komina Yamadę, nowa gama Global NI jest już uznawana przez ekspertów za jedne z najlepszych profesjonalnych noży kuchennych na rynku.