Nóż do chleba ząbkowany 21 cm rękojeść z dzikiej wiśni Kasumi Kasane. Nóż ten ma specjalną i unikalną krawędź z naprzemiennie dużymi i małymi ząbkami, dzięki czemu można kroić miękki i chrupiący chleb na kanapkę czysto i bez wysiłku z minimalną ilością okruchów. Rękojeść jest wykonana z naturalnego drewna z prefektury Gifu z górskich wiśni, które kiedyś było utylizowane lub rozdrabniane. Szczególne piękno, unikalne dla naturalnego drewna, nadaje każdemu nożowi własną estetykę. Lekka rączka została zaprojektowana specjalnie dla kobiet, aby poradzić sobie z jej rozmiarem i kształtem, zapewniając dopasowanie w dłoni.
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.