Japoński nóż kuchenny Santoku, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży kuchennych. Ostrza ze stali damasceńskiej wyprodukowano z 63 warstw stali, okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.
Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru i wzmocniono je wstawkami ze stali. Konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą, znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.
Japońskie noże kuchenne Tojiro z powodzeniem mogą być nazywane kryształem tradycyjnej japońskiej technologii. Technologia, która rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, i była przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.